Verdieptegovernance logo

Artikelen

 

Kom meer te weten over het gedachtegoed van het ‘Verdiepte governance’-project  door het lezen van de onderstaande artikelen.

Verdiepte governance bij technologisch verduurzamer Koninklijke Kuijpers
Lees verder
Nieuw leiderschap en governance begint bij andere aandacht
Lees verder
Jeroen Smit: werk samen met de ‘vijand’

Column van Jeroen Smit over samenwerken met de ‘vijand’: Leiders die ‘de ander’ of ‘het andere geluid’ niet naast zich uitnodigen, zullen te laat inzien dat de omstandigheden veranderen en dat er iets nieuws en anders nodig is om de omgeving en de samenleving goed te bedienen.

Lees verder
De commissaris als hoeder van de toekomst

Voor de transitie naar een duurzame en menswaardige economie is het noodzakelijk dat commissarissen de rol kiezen van hoeder van de toekomst. Makkelijk is dat niet. In het kader van het ‘Verdiepte Governance’-project gaan 3 commissarissen hierover in gesprek.

Lees verder
Interview met Suzanne Ekel van de Goldschmeding Foundation

Het leiderschapsproject ‘Verdiepte Governance’ sluit, net als voorloper ‘Ongemak in de Boardroom’, perfect aan bij de missie van de Goldschmeding Foundation. Een interview met MT-lid en programmamanager Suzanne Ekel.

Lees verder
In gesprek met bestuurders: “Cruciaal dat het in de boardroom vaker over ethiek gaat.”

De maatschappij eist als vierde stakeholder een steeds prominentere plek op binnen het bedrijfsleven. Management Scope ging in gesprek over hoe je daar als bestuurder, toezichthouder en bedrijf mee omgaat, moet veel diepgaander worden gevoerd om een meer menswaardige governancepraktijk te ontwikkelen.

Lees verder